кадър 7/8 твТова, което предизвиква вниманието, е мълчанието на партията на

...
кадър 7/8 твТова, което предизвиква вниманието, е мълчанието на партията на
Коментари Харесай

Прогноза на политолог: Слави Трифонов ще върне мандата още същия ден

кадър 7/8 тв

Това, което провокира вниманието, е мълчанието на партията на Слави Трифонов, тъй като от „ ИТН “ зависи дали ще има предварителни избори, или ще се сформира някаква даже и краткотрайна групировка “, разяснява обстановката след изборите  политологът Теодор Славев по БНР.

При изискване, че никой не желае да поддържа държавно управление с мандата на ГЕРБ-СДС, президентът Радев ще я връчи на втората политическа мощ, разясни още Славев:

„ Моето персонално чувство е, че Слави Трифонов ще върне мандата още същия ден. Защото такива са декларативните настройки все още. Те споделят, че не желаят да ръководят с нито една от партиите на статуквото.

А проблемът на групировката към Мая Манолова и Николай Хаджигенов е, че те имат прекомерно малко гласове. Те не са фактор, който да бъде забавен, който да взема решение някой от сегашните проблеми за съставяне на кабинет ", уточни политологът.

" И в тази рулетка се отива към този момент към третия, където президентът може да избере на кого да даде мандата. Мен в случай че питате, логиката сочи, той да го даде на Българска социалистическа партия, на тези, които го издигнаха и от там нататък да забележим дали Българска социалистическа партия ще направи опит за изследователски мандат с поддръжката на всички други.

Виждате, че ГЕРБ сподели, че ще поддържат всеки кабинет, без да вземат участие във властта – освен на Слави Трифонов, тъй като ГЕРБ се тормозят от служебно държавно управление.

Засега най-вероятната догадка е да се върви към предварителни избори със длъжностен кабинет на Румен Радев ", сподели още Славев. По думите му заинтригувани от нови избори са ГЕРБ и Движение за права и свободи.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР